New Horizons

A felébredésről röviden

2014. december 06. - New Horizons

la-sci-sn-pluto-new-horizons-hibernation-nasa--002.jpegA New Horizons űrszonda 9 éves repülési idejének nagy részét hibernációs üzemmódban töltötte. Ilyenkor a legtöbb rendszert lekapcsolják, hogy az űrszonda kevesebb energiát fogyasszon és kevésbé használódjon. Az űrszonda hetenként küldött egy jelet a Földre, valamint minden évben egy időre fel is ébresztették a működőképesség ellenőrzése miatt.

Magyar idő szerint 2014. december 6-án, 21 órakor a fő számítógépes egység programozott módon felébred, hogy levezényelje az űrszonda többi részének a felélesztését. 23 órakor pedig a New Horizons visszaküldi a megerősítő üzenetet a Hopkins Egyetem Applied Physics Laboratory munkatársainak. Ez fénysebességgel haladva, 4 óra és 25 perc alatt ér vissza, azaz magyar idő szerint december 7-én, hajnali 3 óra 25 perckor kapják meg a felébredés jelét.

A bejegyzés trackback címe:

https://newhorizons.blog.hu/api/trackback/id/tr566962903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása